Obowiązkowo w wysokiej szklance. |
Zdaję sobie sprawę, że aura ostatnio nie sprzyja - za oknem bardziej jesiennie niż upalnie. Na przekór pogodzie, nadal z lubością raczę się swoim ulubionym substytutem klasycznej kawy mrożonej.
Mrożona kawa jogurtowa
- łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- banan
- jogurt - 1 małe opakowanie (ok. 150g)
Banana obieramy, kroimy w plasterki i pakujemy do woreczka. Wkładamy do zamrażarki razem z jogurtem. Kawę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody.
Kiedy składniki będą wystarczająco schłodzone (zmrożone) miksujemy je, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Jeśli nie macie czasu na mrożenie składników wystarczy podczas miksowania składników dodać trochę kostek lodu.
Moje ulubione dodatki to: kakao, cynamon, wiórki kokosowe.
Szybki i fajny sposób na kawę! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, zdecydowanie mój ulubiony:)
UsuńPrzyznam Ci gwiazdkę Szpahelę jak mi taką zrobisz :)
OdpowiedzUsuńSzpahla, Tobie nawet wystrugam:) albo wydrukuje Ci kupon CC. I zapraszam na kolejne degustacje:*
UsuńCiekawie musi smakować kawa z dodatkiem jogurtu :)
OdpowiedzUsuńNa prawdę warto się skusić - dziś dodałam wiórków kokosowych:)
UsuńNa lato? Lepszej nie znajdę. Teraz zbliża się sezon jesienno-zimowy, kawy od https://www.cafesilesia.pl/pol_m_KAWA_WSZYSTKIE-MARKI_KAWA-IZZO-200.html mam już wypróbowane!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy wpis
OdpowiedzUsuń