Ostatnio mam wiele okazji do świętowania. Jak wiadomo każda okazja jest dobra, by skusić się na coś pysznego - jak dla mnie każda jest idealna, by spędzić trochę czasu w kuchni;) Wybór padł na muffiny. Składniki? to co akurat miałam pod ręką. Mąka kukurydziana okazuje się być zupełnym hitem jeśli chodzi o babeczki, ponieważ są dużo lżejsze niż na mące pszennej, w dodatku dłużej utrzymują świeżość i kruchość [moim skromnym zdaniem].
Wyszły pyszne. Jak to u mnie - mało słodkie, więc słodkolubni mogą dosypać cukru od serca.
Kakaowe muffiny z gruszką
- 1 i 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/4 szklanki mąki gryczanej
- 1/2 szklanki cukru
- 200 g jogurtu greckiego
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jaja
- 1 czubata łyżeczka sody
- 2 łyżki kakao
- dojrzała gruszka
- utarty goździk
Posypujemy cukrem pudrem.
Ot, cała filozofia:)
Ola
Mniam, wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńI tak smakują:)
UsuńZa dużo komentarzy to pod tym artykułem nie ma.
OdpowiedzUsuń